Thursday 27 November 2014

Τα φανάρια της Μαρουλλούς

Σε μικρή απόσταση από τη Λευκωσία, πάνω στο δρόμο Λευκωσίας - Παλαιχωρίου συναντάς τα Φανάρια της Μαρουλλούς, ένα εστιατόριο με μακρά ιστορία που ξεκινά από το 1973. Το επισκεφθήκαμε μια Κυριακή μεσημέρι που θέλαμε να ξεφύγουμε από την πόλη και να απολαύσουμε λίγο καθαρό αέρα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε ακριβώς είχα ξαναπάει, αλλά σίγουρα πάνε πολλά χρόνια από τότε. Και η εντύπωση που είχα ήταν ότι σαν χώρος ήταν πολύ πρόχειρα στημένος, σε στυλ "μαζικής παραγωγής", με πλαστικές καρέκλες κτλ. Διαψεύστηκα ευχάριστα όμως, καθώς έχει δοθεί προσοχή στη διακόσμηση του χώρου, με κυρίαρχο το ξύλο και διατηρώντας τα παραδοσιακά στοιχεία. Παρόλο που πρόκειται για τεράστιο χώρο, εντούτοις είναι αρκετά ζεστός. Φυσικά η φασαρία λόγω της πολυκοσμίας πρέπει να είναι αναμενόμενη.

Το φαγητό περιγράφεται απόλυτα με την αγγλική έννοια "comfort food" (*ορίζεται ως το παραδοσιακό φαγητό που προκαλεί νοσταλγία ή συναισθηματισμό σε αυτόν που το καταναλώνει). Παραγγείλαμε κλέφτικο, το οποίο σερβίρεται σε γενναιόδωρη ποσότητα μαζί με πατάτες και στοιχίζει €12 η μερίδα. Η ποιότητα του κρέατος πολύ καλή και σωστά ψημένο, όπως και οι πατάτες. Δοκιμάσαμε επίσης τα παραδοσιακά κουπέπια και ανθούς (γέμιση με χοιρινό κιμά και ρύζι) με μυρωδιά δυόσμου και κυρίαρχη τη γεύση του λεμονιού. Μου άρεσε ιδιαίτερα το ψωμί, το οποίο έχει πολύ πλούσια σύσταση και σερβίρεται ζεστό. Το σερβίρισμα έγινε πάρα πολύ γρήγορα και αυτό είναι αξιέπαινο, λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς πελατών που εξυπηρετεί.

Συνοψίζοντας, τα Φανάρια της Μαρουλούς είναι μια καλή επιλογή για μια κοντινή εκδρομή από τη Λευκωσία, για να απολαύσεις καλό παραδοσιακό φαγητό.


Ατμόσφαιρα: 6/10
Φαγητό: 7.5/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Αξία (σχέση ποιότητας – τιμής): 7.5/10


No comments:

Post a Comment