Thursday 20 November 2014

Εμπνευστείτε στο "Μουσών" !

Οι εννέα Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία θεωρούνταν η πηγή έμπνευσης για κάθε διανοητική δραστηριότητα. Και αυτοί που έφτιαξαν το bistro bar "Μουσών" σίγουρα είχαν έμπνευση!

Θα το βρεις στην οδό Μουσών, ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί στην αυλή του σχολείου της Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία. Μόλις περπατήσεις σε αυτό το στενό, θα νιώσεις αμέσως ένα ζωντανό παλμό που σε προδιαθέτει ότι θα περάσεις όμορφα, αφού εκεί λειτουργούν ακόμη δυο συμπαθητικά μαγαζιά, που προσελκύουν αρκετό κόσμο.

Το "Μουσών" λοιπόν είναι ένας σχετικά μικρός, πλην καλαίσθητος, εσωτερικός χώρος. Το βλέμμα σου θα τραβήξουν τα πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, ενώ θα εντυπωσιαστείς με την απλότητα, τις καθαρές γραμμές και τα bistro στοιχεία. Το μεγάλο μαρμάρινο μπαρ και ο μπλε βελούδινος καναπές στον απέναντι τοίχο θα σε ταξιδέψουν στη δεκαετία του '50.

Ολόκληρο το μενού περιορίζεται σε μια κάρτα, που θεώρησα αμέσως ως πολύ θετικό στοιχείο. Λίγα και καλά που λέμε! Δοκιμάσαμε το τραγανό χαλούμι, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα από σύκο. Ήταν εξαιρετικό, όντως τραγανό και με τη σωστή δόση γλυκάδας. Η σαλάτα από super-foods με γεύσεις από κινόα, σπανάκι, παντζάρια, μπρόκολο, σταφίδες, μαϊντανό είναι πρωτότυπη και δένει υπέροχα με την ανάλαφρη σως από ταχίνι και λεμόνι. Ο σολομώς,
ψημένος στην κόλλα με μπρόκολο και πατάτες με σως από πιπερόριζα, λεμόνι και σόγια, σου αφήνει μια αναζωογονητική γεύση στο στόμα. Για τους πιο "βαρβάτους" το βοδινό μπιφτέκι, σερβιρισμένο σε ψωμί brioche είναι μια πολύ καλή επιλογή, όπως και το βοδινό φιλέτο. Καθώς η ποιότητα του κρέατος είναι πολύ καλή θα σας σύστηνα να το παραγγείλετε το πολύ μισοψημένο. Μην το χαραμίσετε με βαρύ ψήσιμο. Από επιδόρπιο, η μους σοκολάτας είναι πολύ εναλλακτική με muesli και κομμάτια μπανάνας, αφράτη και ανάλαφρη.

Υπάρχουν καλές επιλογές απο κρασί και αν και στην αρχή μας το σέρβιραν παγωμένο, εκτίμησα το γεγονός ότι υπήρχε και η επιλογή του μη παγωμένου. Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, τα γκαρσόνια γνωρίζουν καλά το μενού και είναι έτοιμοι για να σας εξηγήσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Οι τιμές για τα πιάτα λογικότατες, ξεκινούν από €7.50 με το πιο ακριβό να φτάνει στα €13.50. 

Με μια πρόταση, πολύ καλό φαγητό σε εξαιρετικές τιμές και καλή εξυπηρέτηση σε καλαίσθητο χώρο. Αν αυτό δεν σας εμπνεύσει, μη ρίξετε το φταίξιμο στις Μούσες!

 
Ατμόσφαιρα: 8/10
Φαγητό: 8.5/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Αξία (σχέση ποιότητας – τιμής): 9/10








No comments:

Post a Comment