Wednesday 5 November 2014

Πάμε Κοζερί για ...κουβεντολόι και όχι μόνο!




Το "Κοζερί" βρίσκεται στη Λαϊκή Γειτονιά απέναντι από το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο στην οδό Ιπποκράτους 14. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε σε ένα μοναδικό και ζεστό χώρο. Αφού ανέβεις τις μεγαλοπρεπείς μαρμάρινες σκάλες, θα δεις ότι αποτελείται από τέσσερις κύριους χώρους-δωμάτια με ιδιαίτερο χαρακτήρα ο καθένας: Rock, Mainroom, Vintage και Game Room. Η διακόσμηση έγινε με ιδιαίτερα κομμάτια, κάποια παλιά και κάποια χειροποίητα. Υπάρχουν και οι εξωτερικοί χώροι, ένας στο επίπεδο του δρόμου, οι μικρές ρομαντικές βεραντούλες του αρχοντικού, καθώς και ένας πιο μεγάλος χώρος στο πίσω μέρος του ξύλινου μπαρ. 

Όπως μάθαμε από τον ιδιοκτήτη Αλέξη Κοζάκη, το όνομα του μαγαζιού προέκυψε από... ένα επίθετο και ένα ποτό (!), αλλά στην πορεία ανακάλυψε επίσης, ότι στα γαλλικά σημαίνει "χαλαρό κουβεντολόι, κουτσομπολιό, κουσκούσι". Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για πολύ "ψαγμένο" μαγαζί. Από τη διακόσμηση, μέχρι το φαγητό, το ποτό και τη μουσική.


Με σεφ τον γνωστό - αν και όχι τόσο για τη συγκεκριμένη του ιδιότητα - Αντώνη Σάραλη, η απόλαυση στο φαγητό είναι εγγυημένη. Δοκίμασα και σας προτείνω ανεπιφύλακτα το μυρωδάτο και ζουμερό hamburger, αλλά και την ποικιλία σχάρας. 

Από ποτά, αξιοσημείωτες είναι οι επιλογές από βελγικές μπύρες - που είναι και οι αγαπημένες μου - όπως Leffe, Duvel, Maredsous και Delirium (από το ομώνυμο θρυλικό Café των Βρυξελλών που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για την πιο μεγάλη ποικιλία σε μπύρες - σας είπα, "ψαγμένο"!).

Η εξυπηρέτηση άψογη, φιλική και γρήγορη, παρά τη μεγάλη κίνηση. Και όλα αυτά σε πολύ λογικές τιμές.

Ατμόσφαιρα: 8.5/10
Φαγητό: 7/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Αξία (σχέση ποιότητας – τιμής): 8/10

No comments:

Post a Comment