Tuesday 1 April 2014

Σουβλάκι του Πασά / Souvlaki tou Pasa

[English text follows]



Το «Σουβλάκι του Πασά» το ανακάλυψα καθώς περνούσα με το αυτοκίνητο από την οδό Λάρνακος και μου κίνησε την περιέργεια. Έχει ανοίξει πολύ πρόσφατα και βρίσκεται στο μέρος όπου προηγουμένως ήταν το μπαράκι Mukta και αργότερα Cashaca. Ο ιδιοκήτης, ο οποίος είναι και ο chef, επιμελήθηκε προσωπικά την ευφάνταστη διακόσμηση με επιτυχία, δημιουργώντας μια χαλαρή, όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο διατηρεί και εξωτερική αυλή για τους καπνιστές, και όχι μόνο, η οποία θα είναι ιδανική τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε την ποικιλία για δυο άτομα, που περιλαμβάνει χοιρινό σουβλάκι, κεμπάπ, λουκάνικο, χαλούμι, μανιτάρι, σιεφταλιά, πανσετάκι και πατάτες. Η ποικιλία περιλαμβάνει και επιλογή δυο ορεκτικών ντιπς. Εμείς επιλέξαμε ταχίνι και τζατζίκι και επιπλέον παραγείλαμε την ελληνική σαλάτα. Όλα ήταν πολύ νόστιμα, ειδικά οι σιεφταλιές, αλλά το χοιρινό σουβλάκι ήταν λίγο στεγνό. Τα λαχανικά σχάρας που συνόδευαν το πιάτο ήταν σωστά ψημένα, μαλακά και λίγο τραγανά. 

Ένα από τα στοιχεία που παρατηρώ σε εστιατόρια σαν ένδειξη ποιότητας είναι οι τηγανιτές πατάτες. Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά το θεωρώ απαράδεχτο όταν είναι κατεψυγμένες, ειδικά σε μια χώρα που παράγει άφθονες. Εδώ οι τηγανιτές πατάτες είναι φρέσκιες. 

Οι τιμές αρκετά λογικές, με την ποικιλία να στοιχίζει €16 και τη σαλάτα €4.50. Η μερίδα χοιρινό σουβλάκι στοιχίζει €6 και η μιξ €6.50. Αξιοσημείωτο στο μενού είναι τα αρνίσια παϊδάκια (μισό κιλό) στα €11. Το επιδόρπιο μας, πουρέκια κυπριακά, που προσφέρθηκαν από το κατάστημα.

Η εξυπηρέτηση ήταν φιλική και γρήγορη, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και γενικά η όλη εμπειρία ήταν ευχάριστη.

Το εστιατόριο διαθέτει take away και σύντομα και delivery.

Αξίζει να το δοκιμάσετε! 


Ατμόσφαιρα: 7/10
Φαγητό: 7/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Σχέση ποιότητας-τιμής: 7.5/10

-------------------------------------------------


I discovered “Souvlaki tou Pasa” as I was driving by, at 29 Larnakos Avenue and was intrigued to give it a try. It opened very recently at the place which used to be known as “Mukta” and later “Cashaca”, under the same ownership. The owner, who is also the chef, decorated it with great imagination, creating a relaxed, nice and warm atmosphere. The restaurant has also an outdoor patio for smokers (or not), which will be perfect now that the weather is getting warmer.

We ordered the variety for two people as main course, which includes pork souvlaki, kebab, sausage, halloumi cheese, mushrooms, sheftalia, small pieces of pork “pansetaki” and french fries. The variety comes with a choice of two dips. We chose tachini and tzatziki and ordered also the Greek salad. Everything was tasty, especially the sheftalia, but the pork souvlaki was a bit dry. The grilled vegetables that accompanied the dish were properly cooked, fresh and crunchy enough.

One of the things I observe in restaurants, as an indication of quality, is French fries. It might seem funny, but I think it is unacceptable when they serve frozen fries, especially in a country that produces potatoes. Here, the French fries are served fresh.

Prices are quite reasonable, with the variety at €16 and the salad at €4.50. Just to give you a general idea, the portion pork souvlaki costs €6 and the mixed is €6.50. It’s worth mentioning that the menu features lamb chops (half kilo) which costs €11. The dessert – pourekia – was on the house.

The service was friendly and fast, by the owner himself. All in all the whole experience was pleasant.

The restaurant offers a take away option and soon delivery.


Atmosphere : 7/10
Food : 7/10
Service: 8/10
Value for Money : 7.5/10

No comments:

Post a Comment