Friday 25 April 2014

"Breakfast at Teafunny's" - Ένα κουκλόσπιτο για μικρούς και μεγάλους!




Εμπνευσμένο από τη θρυλική Audrey Hepburn, το “Breakfast at Teafunnys” είναι ένα πρωτότυπο café, στην καρδιά της Λευκωσίας, που θα ανοίξει εντός των ημερών.

Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία - ή μάλλον πρέπει να παραδεχτώ - από την περιέργεια μου. Βλέπετε, δεν μπορούσα να μην ανακαλύψω τί είναι αυτό το νέο ροζ μαγαζί που τράβηξε το βλέμμα μου καθώς περνούσα από τη λεωφόρο Λεμεσού, στα φώτα της διασταύρωσης με την Αρμενίας. Κι όταν λέω ροζ μαγαζί, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, αλλά πολύ απλά, είναι το επικρατέστερο χρώμα στο χώρο! 



Η διακόσμηση κουκλίστικη, συνδυάζει ρετρό και "shabby chic", με χαριτωμένα άσπρα μεταλλικά τραπεζάκια και καρέκλες με φλοράλ μαξιλάρια, με αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες, αισιόδοξα quotes από την Audrey Hebpurn στους τοίχους και άλλες αμέτρητες ρετρό λεπτομέρειες.

Εκεί λοιπόν, δέχθηκα τη θερμή υποδοχή της κας Freda, η οποία με ξενάγησε στο χώρο και μου εξήγησε την έννοια/ιδέα του μαγαζιού. Με μότο την αγγλική φράση “Inspiring Good City Living”, το “Breakfast at Teafunnys” φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα φιλόξενο μέρος που να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες ενός σύγχρονου κάτοικου της πόλης. Και εξηγώ αμέσως: ο συνδεόμενος μεγάλος εσωτερικός παιχνιδότοπος, κάνει το χώρο ιδανικό για γονείς με παιδιά, ο εξωτερικός κήπος είναι φιλικός για σκύλους, ενώ υπάρχει μια γωνιά με βιβλιοθήκη και πολυθρόνες για αυτούς που θέλουν να διαβάσουν. Αξίζει επίσης να αναφέρω και την πρόνοια για πρόσβαση ατόμων με τροχοκάθισμα. Οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα είδη από καφέ και τσάι, cupcakes και υγιεινά σνακς. 

Το μόνο που απομένει είναι να ευχηθώ καλές δουλειές! 





1 comment:

  1. Beautiful, I know it is already succesful because of the owner, Freda is always enthusiastic, friendly, loving, aims and reaches her goals and has a place in her beautiful heart for the whole Universe. Wishing you continues prosprity. Love you

    ReplyDelete