Wednesday 23 April 2014

Παραδοθείτε σε... "Γεύσεις έν λευκώ"!


 Αν βρεθείς στη Λάρνακα σε αναζήτηση ταβέρνας και θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα όσον αφορά το περιβάλλον και τις γεύσεις, τότε πρέπει να πας στο μεζεδοταβερνείο "γεύσεις εν λευκώ" (Πιγιάλε Πασά 8).

Η διακόσμηση θυμίζει κάτι από κυκλαδίτικα νησιά, με μόνα χρώματα το άσπρο και το γαλάζιο. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από αξέχαστους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου γεμίζουν τους τοίχους και γενικά η διακόσμηση φέρνει στο νου καλοκαιρινές εικόνες.

Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό θα σας υποδεχθούν με ευγένεια και θα νιώσετε αμέσως την φιλοξενία καθώς είναι έτοιμοι να σας προτείνουν τα καλύτερα με βάση τις επιθυμίες σας. 
Στο μενού υπάρχουν επιλογές τόσο από ψάρι, όσο και από κρέας, με πιάτα που θυμίζουν περισσότερο την ελληνική κουζίνα παρά την κυπριακή. Μικρή συμβουλή: αν έχετε προτίμηση για συγκεκριμένο ψάρι, πάρτε ένα τηλέφωνο προηγουμένως, και ο ιδιοκτήτης θα φροντίσει να το προμηθευτεί. 

Εμείς επιλέξαμε ψαρομεζέδες, τους οποίους συνοδεύσαμε με ουζάκι. Η ποσότητα ήταν πλούσια, αλλά ταυτόχρονα, καθόλου υπερβολική. Από τα πιάτα ξεχώρισα το τρυφερό οχταπόδι σχάρας με μπόλικο ελαιόλαδο, λεμόνι και μαϊντανό, τα μύδια σαγανάκι, καθώς και τον τηγανισμένο (πανέ) μπακαλιάρο με σάλτσα ντομάτας και σκόρδου. Και επειδή έχω κόλλημα με τις τηγανητές πατάτες (!), πρέπει να σας πω ότι ήταν εξαιρετικές, κομμένες σε ροδέλες και τραγανιστές. Μας σέρβιραν επίσης γαρίδες στη σχάρα, τηγανητή γόπα και τσίπουρα. Το γεύμα έκλεισε φαντασμαγορικά με υπέροχο Καζάν Ντιπί και με γλυκό του κουταλιού χαλεπιανό, το οποίο δοκίμασα για πρώτη φορά.

Οι τιμές πολύ λογικές, με το λογαριασμό για τέσσερα άτομα (μαζί με δυο καραφάκια ούζο) να ανέρχεται στα €72.


Ατμόσφαιρα: 8.5/10
Φαγητό: 8/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Αξία (σχέση ποιότητας – τιμής): 9/10



No comments:

Post a Comment