[English text follows]
Το Manolito δεν
είναι ένα νέο εστιατόριο. Λειτουργούσε για χρόνια στην οδό Λάρνακος στην
Παλουριώτισσα. Τώρα έχει μεταφερθεί απέναντι από την αγορά του «ΟΧΙ» στην παλιά
Λευκωσία, σε μια ανακαινισμένη παλιά οικία με παραδοσιακά μπλε παράθυρα και
καμάρες. Ένα μέρος του λειτουργεί στο επίπεδο του δρόμου, με τραπέζια στο
πεζοδρόμιο και ένα άλλο στο υπόγειο, το οποίο κάθε άλλο παρά σκοτεινό είναι,
καθώς επικοινωνεί με την εσωτερική αυλή. Το πάνω επίπεδο λειτουργεί και ως café στο, οποίο μπορείτε να
αράξετε κάτω από τη σκιά των δέντρων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ξεκινώντας από το μενού, θα έλεγα
ότι η ποσότητα των πιάτων είναι κάπως υπερβολική. Δικαιολογείται όμως,
γιατί περιέχει πιάτα που σερβίρει και ως café, όπως σαλάτες, submarines, μπιφτέκια (burgers) και σάντουιτς. Κατά τα άλλα σερβίρει κλασσικές κατηγορίες
ιταλικού εστιατορίου, όπως πίτσες, ζυμαρικά και κανελλόνια.
Για ορεκτικό δοκιμάσαμε το
σκορδόψωμο, προσφορά του καταστήματος. Ήταν αρκετά καλό, με γενναιόδωρη δόση
τυριού και λίγο σκόρδο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ψωμί είναι με
σησάμι. Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε την πίτσα Manolito με σουσαμένια ζύμη - που
περιέχει σάλτσα ντομάτας, τυρί, σαλάμι, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, μανιτάρια
και πιπεριές – και πέννες Brocolli,
με σάλτσα κρέμας, μπρόκολο, γαρίδες, κρεμμύδι και σκόρδο. Η πίτσα είχε αφράτη
ζύμη με σησάμι που προσέδιδε μια ωραία ασυνήθιστη γεύση, ενώ τα υλικά - ούτε λίγα,
ούτε πολλά - έδεναν ωραία μεταξύ τους. Τα ζυμαρικά επίσης είχαν πολύ ωραία γεύση,
αν και θα προτιμούσα λίγο περισσότερο σκόρδο και ελάχιστα λιγότερη ποσότητα
κρέμας, για να μην είναι τόσο βαριά. Συνοδεύσαμε το φαγητό με ροζέ κρασί Μπουτάρη,
ανάλαφρο και δροσερό.
Οι τιμές για πίτσες κυμαίνονται
από €10 μέχρι €13 και για τα ζυμαρικά από €9 μέχρι €12.
Αποτελεί λοιπόν μια καλή επιλογή
ιταλικού εστιατορίου στο κέντρο της πόλης και είναι ιδανικό ως μια εναλλακτική
επιλογή από τη βαβούρα της Ονασαγόρου.
Ατμόσφαιρα: 7/10
Φαγητό: 7/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Σχέση ποιότητας-τιμής: 8/10
--------------------------------------------------------
Manolito is not a new restaurant. It’s been
operating for years Larnacos Avenue, Palouriotissa. Recently,
it has transferred opposite the market of "OHI" in old Nicosia, in a
renovated old house with blue traditional windows and arches. A
part of it operates at the street level, with tables on the pavement and
another part, in the basement, which is anything but dark as it adjoins with
the inner courtyard. The
upper level functions as a café, a place where you can hang out under the shade
of trees during the day.
Starting from the menu, I would say that the amount of dishes is somewhat
excessive. It
can be justified though, because it contains dishes that it serves as a café, such
as salads, submarines, burgers and sandwiches. Other
than that, it serves classic Italian dishes, including pizzas, pasta and
cannelloni
As a starter we tried the garlic bread, courtesy of the restaurant. It was
quite good, with a generous amount of cheese and a bit of garlic. The
interesting element was that the bread is topped with sesame. For
main courses we chose the “Manolito” pizza with sesame crust - containing
tomato sauce, cheese, salami, ham, bacon, pepperoni , mushrooms and peppers -
and penne Brocolli with cream sauce, broccoli, prawns, onion and garlic. The
pizza’s crust was frothy and the sesame gave a nice unusual flavor, while the toppings - nor little,
nor many- tied nicely together. The
pasta had also a very nice taste, although I would prefer a little more garlic
and slightly less amount of cream, so as not to be heavy on the stomach. We
accompanied our food with rosé wine Boutari, which was light and refreshing.
Prices for pizzas range from €10 to €13 and for pasta from €9 to €12.
It is therefore a good choice of an Italian restaurant in the city center
and is ideal as an alternative to the noisy Onasagorou.
Ambience: 7/10
Food : 7/10
Service: 8/10
Value for Money: 8/10
Food : 7/10
Service: 8/10
Value for Money: 8/10
No comments:
Post a Comment