Friday 27 February 2015

Διεθνής Μήνας Γαλλοφωνίας 2015 - 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Γαλλοφωνίας, που θα αρχίσει από την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την 3η Απριλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και ο Όμιλος Φίλος Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις Πρεσβείες της Ελβετίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Αιγύπτου και της Ρουμανίας, παρουσιάζουν το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 30 προβολές ταινιών στη γαλλική, αραβική, ελληνική και ρουμανική γλώσσα. 

Η έναρξη σηματοδοτείται από την προβολή της ταινίας Yves Saint Lauren  (σκηνοθεσία Τζαλίλ Λεσπέρ) την 1η Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο Cinestudio στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ξεχωρίζει η πολυβραβευμένη, γαλλοβελγικής παραγωγής δραματική ταινία "Δύο μέρες, Μια Νύχτα" (Deux Jours, Un Nuit), σκηνοθετημένη από τους βέλγους αδελφούς Dardenne, που θα προβληθεί στις 5, 6, 8 και 10 Μαρτίου.

Ανάμεσα στις ταινίες είναι και η κυπριακής παραγωγής κωμωδία "Οικόπεδο 12" σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Τοφαρίδη. (Προβολές: Λευκωσία 20 Μαρτίου, Λεμεσός 2 Μαρτίου).

Τιμή : Κανονικό 8 ευρώ – Τα μέλη και οι συνταξιούχοι : 6 ευρώ - Φοιτητές κάτω των 26 και με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας: 4 ευρώ – Στρατιώτες : 2 ευρώ
 
Για το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου πατήστε εδώ.

No comments:

Post a Comment