Monday 15 December 2014

Oinoscent Wine bar και κάβα


Με παιχνιδιάρικο όνομα, το Oinoscent είναι το νέο μαγαζί στη Λήδρας αρ. 199 με επίκεντρο - τί άλλο? - το κρασί. Ο χώρος, φτιαγμένος με μεράκι, διατηρεί κάποια από τα παλιά στοιχεία του καταστήματος, όπως το μαυρόασπρο πάτωμα και το ψηλό ταβάνι, χαρακτηριστικά της δεκαετίας του '50. Πίσω από το μπαρ, θα δεις το πιο εντυπωσιακό, τεραστίων διαστάσεων ράφι για κρασιά που έχεις δει ποτέ, ενώ θα χαλαρώσεις σε ρυθμούς lounge σε ένα από τα ψηλά τραπέζια φτιαγμένα από κασόνια κρασιού. Και αν θες πιο privé στιγμές με την παρέα σου, και γι'αυτό υπάρχει λύση. Το κατάστημα διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα στο πίσω μέρος, χωρητικότητας περίπου 20 ατόμων.

Το μενού προσφέρει μια πολύ ικανοποιητική επιλογή από κρασιά, με προέλευση από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα μέτρησα 89 και από ότι μου εξήγησε ο ιδιοκτήτης, υπάρχει η πρόθεση να αυξηθούν! Ευελπιστώ να περιληφθούν και κρασιά από αναδυόμενες χώρες παραγωγής εκτός Ευρώπης όπως η Αργεντινή, η Νέα Ζηλανδία και η Νότιος Αφρική, που έχουν δείξει ότι μπορούν να παράξουν καλής ποιότητας κρασί.  Οι τιμές για κρασιά ποικίλουν από €13 μέχρι και €250 και για τις σαμπάνιες από €58 (MOET & CHANDON Brut Impérial) μέχρι €550 (DOM PÉRIGNON Rosé).

Στο μενού θα βρεις επίσης και τέσσερα είδη από πιατέλες (platters) για να απολαύσεις με την παρέα σου: αλλαντικών (€10), τυριών (€12), φρούτων (€12) και "ποικιλία oinoscent" (€25).

Συνολικά το Oinoscent είναι μια πολύ καλή επιλογή, για μια χαλαρή και ευχάριστη βραδιά ..αθώας (ή μη!) απόλαυσης κρασιού.

Ατμόσφαιρα: 7.5/10
Ποτό/Φαγητό: 8/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Αξία (σχέση ποιότητας – τιμής): 8/10

No comments:

Post a Comment